Over ons

Wie of wat is Monkey Fiets Service?
Het bedrijf is opgericht in 2016 door Martijn Kok. 
Hij heeft jaren ervaring in diverse fietsenwinkels en is in het bezit van diverse vakdiploma's.
Daarnaast heeft hij bij diverse toeleveringsbedrijven in de fietshandel gewerkt.
Ook heeft hij een aantal jaren voor wielerploegen in binnen en buitenland gewerkt.

Martijn krijgt voor zijn 11de verjaardag eindelijk zijn eerste racefiets. Lang heeft hij erop moeten wachten.

Regelmatig is hij in de jaren ervoor al met zijn bmx op de crossbaan aan de Engweg in Hoogland te vinden. Wat dan 2 kilometer van zijn ouderlijk huis ligt. Over ruimte om thuis te crossen heeft hij en zijn broertjes dan ook niets te klagen. Omdat hij opgroeit in Hoogland-west.

Toch duurt het nog een aantal jaar voor hij echt gaat trainen en wedstrijden gaat rijden.

Het sleutelen aan fietsen begint hij steeds leuker te vinden en omdat hij voor school stage moet lopen vraagt hij aan de plaatselijke fietsenmaker of hij daar een stageperiode mag komen sleutelen. Dit was geen probleem. Na een goed afgesloten stageperiode heeft Martijn zijn diploma op zak en moet er gekozen worden tussen verder leren of werken.

De keuze is snel gemaakt en vraagt aan de plaatselijke fietsenmaker of hij niet mag blijven. Dat mag op voorwaarde dat hij zijn diploma fietstechniek gaat halen. Dit betekend 1 dag naar school en 4 dagen werken. Wanneer hij bijna zijn diploma heeft besluit hij te veranderen van werkgever, nieuwe omgeving en nieuwe dingen leren. Dit was van korte duur. Want na het behalen van zijn diploma gaat hij werken als fietsenmaker en verkoper bij een andere werkgever. Vervolgens krijgt hij de kans om nieuwe kennis op te doen en deze op een andere manier te gebruiken bij een  groothandel in fietsmateriaal.

Tijdens deze jaren is hij gestopt als wielrenner en krijgt hij de mogelijkheid om als mechanieker te werken bij verschillende ploegen waarbij hij het dames en herenwielrennen combineert.

In 2013 gaat hij samenwonen met zijn vriendin en haar zoon, die dan al enkele jaren in Vathorst wonen. In 2015 wordt hij vader van een dochter.

Nog datzelfde jaar begint hij met het idee te spelen om voor zichzelf te beginnen. Na enkele maanden van brainstormen en regelen wordt begin 2016 Monkey Fiets Service een feit.
Monkey Fiets Service richt zich op sportieve fietsen en fietsen zonder ondersteuning.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook